Antena 3 CNN Externe O publicație americană a scris din greșeală că Rusia a atacat Ucraina

O publicație americană a scris din greșeală că Rusia a atacat Ucraina

Gafă de proporții a unei publicații americane. Pe site-ul de știri financiare Bloomberg a apărut o știre cu titlul ”În direct: Rusia invadează Ucraina”. Greșeala a fost recunoscută.

O publicație americană a scris din greșeală că Rusia a atacat Ucraina
Sursa foto: Olga Lautman/Twitter
de Cerasela Stafie    |    05 Feb 2022   •   11:38

Știrea a apărut vineri, în jurul orei locale 16:00 (23:00, ora României). A fost pe site timp de aproximativ 30 de minute, potrivit Olga Lautman, un analist rus care a postat mesajul pe rețelele de socializare.

Povestea apare în contextul în care un număr impresionant de soldați ruși sunt comasați la granița cu Ucraina. Mai mulți lideri mondiali au avertizat asupra unei potențiale invazii.

Ulterior, jurnaliștii au realizat gafa, au șters știrea și au transmis că investighează incidentul. ”Pregătim titluri pentru multe scenarii și unul dintre aceste titluri a fost publicat din greșeală în jurul orei 16:00 ET astăzi pe site-ul nostru”, a scris un purtător de cuvânt al Bloomberg News într-un e-mail.

”Regretăm profund eroarea”, se mai arată în mesaj. Se precizează că se cercetează cauza acestui fapt.

Cu toate acestea, vestea s-a răspândit rapid, ajungând până la Moscova. Agenția de presă rusă TASS, relatează incidentul și amintește că oficialii ruși au clasificat știrile de acest fel drept o escaladare a tensiunilor.

×
Subiecte în articol: publicatie stire greseala atac
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close