Antena 3 CNN Externe Purtătorul de cuvânt al lui Gaddafi a transmis că fostul lider este în Libia

Purtătorul de cuvânt al lui Gaddafi a transmis că fostul lider este în Libia

Purtătorul de cuvânt al lui Gaddafi a transmis că fostul lider este în Libia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    07 Sep 2011   •   17:09

Muammar Gaddafi este în Libia - acesta este mesajul transmis atât de purtătorul de cuvânt al fostului dictator, cât şi de autorităţile americane. Mai mult, susţinătorii lui Gaddafi spun că acesta îşi pregăteşte revenirea în fruntea Libiei.

Informaţia lansată de liderii Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), cum că Muammar Gaddafi s-ar fi aflat în convoiul de vehicule care a trecut marţi graniţa în Niger, a fost infirmată atât de autorităţile din Capitala ţării vecine, cât şi de Departamentul de stat de la Wasghinton.

"Este în Libia (Muammar Gaddafi - n.r.). Este în siguranţă. Este foarte sănătos şi cu un moral ridicat", a declarat Moussa Ibrahim, purtătorul de cuvânt al fostului dictator libian.

Autorităţile americane au confirmat însă, că de la începutul săptămânii, mai mulţi oficiali de rang înalt ai fostului regim de Tripoli au ajuns la Niamey, capitala Nigerului, ţara vecină şi prietenă cu Libia.

Relaţile bune ale fostului dictator cu regimul din Niger se observă şi prin faptul că autorităţile de la Niamey nu au recunoscut deocamdată noua putere de la Tripoli. Zvonul privind fuga în Niger a fostului lider libian i-a împărţit în două pe locuitorii acestei ţări.

Pe de altă parte, negocierile pentru preluarea oraşului Bani Walid de către noua putere de la Tripoli au eşuat. Bani Walid se află sub controlul celui mai mare şi mai puternic trib din Libia.

 


×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close