Antena 3 CNN Externe Pussy Riot i-ar putea strica planurile lui Kirill. Vizita istorică a patriarhului rus în Polonia ar putea fi compromisă

Pussy Riot i-ar putea strica planurile lui Kirill. Vizita istorică a patriarhului rus în Polonia ar putea fi compromisă

Pussy Riot i-ar putea strica planurile lui Kirill. Vizita istorică a patriarhului rus în Polonia ar putea fi compromisă
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Aug 2012   •   17:24

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, va ajunge joi în Polonia în cadrul unei vizite istorice. Autorităţile se tem că vizita ar putea fi tulburată de verdictul în cazul membrelor trupei Pussy Riot, judecate pentru o "rugăciune" anti-Putin la catedrala din Moscova, relatează AFP.
   
Aceasta este prima efectuată vreodată de un patriarh al Rusiei în Polonia, majoritar catolică. În cadrul acestei vizite, şeful Bisericii ortodoxe ruse va semna vineri cu liderul bisericii catolice poloneze, monseniorul Jozef Michalik, un apel inedit la reconciliere polono-rus.
   
Semnarea apelului va coincide cu verdictul la Moscova în cazul membrelor Pussy Riot. Tinerele se află în detenţie de cinci luni, fiind judecate cu consimţământul patriarhului şi riscă trei ani de muncă silnică.
   
Mai multe manifestaţii pentru susţinerea celor trei tinere vor avea loc vineri în mai multe state europene.La Varşovia, organizaţiile feministe au anunţat o manifestaţie şi un marş în faţa ambasadei Rusiei.
   
De-a lungul istoriei , relaţiile dintre Polonia şi Rusia au fost tensionate, fiind întreţinute şi de dominaţia rusă asupra unei mari părţi din Polonia în secolul XIX-lea şi cei 50 de ani de comunism impus de Moscova.



×
Subiecte în articol: Moscova
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close