Antena 3 CNN Externe Putem spune adio dietei. Secretul unui corp suplu ar putea fi chiar în genele noastre

Putem spune adio dietei. Secretul unui corp suplu ar putea fi chiar în genele noastre

Putem spune adio dietei. Secretul unui corp suplu ar putea fi chiar în genele noastre
Sursa foto: FOTO: Daily Mail
de S.T.    |    20 Mar 2012   •   12:49

Mulţi oameni au probleme cu greutatea şi îşi ţin cu greu apetitul în frâu. Dietele drastice pot fi date uitării pentru că secretul unui trup tras prin inel ar putea fi chiar în genele noastre.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Georgetown susţin că au descoperit "gena lăcomiei", aspect care îi va ajuta în elaborarea unor tratamente împotriva obezităţii, scrie Daily Mail.

Oamenii care au pierdut de mult lupta cu grăsimea din corp sunt tot mai lacomi pentru că gena (Bdnf) împiedică informaţia că organismul a ajuns la saturaţie să ajungă la creier.

În cazul în care această genă (Bdnf) suferă o mutaţie oamenii continuă să mănânce. Vă întrebaţi de ce? Răspunsul este simplu: pentru că nu se satură.

Testele care au dus la aceste concluzii au fost realizate pe şoareci.

După ce o persoană ia masa, această genă trebuie să transmită semnale chimice către hipotalamus, care imediat ce a primit mesajul, suprimă apetitul.

Şoarecii care prezentau o mutaţie a acestei gene, ceea ce împiedica transmiterea mesajului, mâncau de două ori mai mult decât ceilalţi şoareci.

Coordonatorul studiului, dr. Baoki Xu, a spus că această descoperire ar putea deschide calea pentru elaborarea unor noi strategii în vederea controlării greutăţii de către creier.


×
Subiecte în articol: tratament
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close