Antena 3 CNN Externe Puterea egipteană anunţă că va "elibera" zonele ocupate de susţinătorii lui Morsi

Puterea egipteană anunţă că va "elibera" zonele ocupate de susţinătorii lui Morsi

Puterea egipteană anunţă că va "elibera" zonele ocupate de susţinătorii lui Morsi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Iul 2013   •   16:49
Ministrul egiptean de Interne, Mohamed Ibrahim, a declarat sâmbătă că va elibera "foarte curând" cele două zone ocupate de aproape o lună de susţinătorii preşedintelui islamist demis Mohamed Morsi, la Cairo.
 
Ibrahim a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că forţele de ordine vor acţiona "în cadrul legii" şi încercând să înregistreze "cât mai puţine pierderi posibile", conform Mediafax.
 
Câteva mii de simpatizanţi ai lui Morsi ocupă împrejurimile moscheei Rabaa al-Adawiya, la periferia Nasr City, în nord-estul Cairo, principalul lor punct de întâlnire, precum şi împrejurimile Universităţii din Cairo, în cartierul Giza, mai aproape de centrul oraşului.
 
"Sperăm că (prostatarii) vor deveni mai raţionali şi că vor pune capăt acestor manifestaţii pentru a evita vărsarea de sânge", a adăugat ministrul.
 
Aceste declaraţii intervin la câteva ore după ce zeci de susţinători ai lui Morsi au murit în confruntările cu forţele de securitate în apropiere de Rabaa al-Adawiya.
 
Cele două tabere aruncă una asupra ceilalte responsabilitatea acestor violenţe, cele mai sângeroase de la înlăturarea lui Morsi de către armată la 3 iulie.
 
Ministerul egiptean de Interne a atribuit, sâmbătă, islamiştilor responsabilitatea confruntărilor soldate cu zeci de morţi în rândul susţinătorilor preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi a asigurat că poliţia nu a folosit muniţie de război împotriva lor.
 
"Fraţii Musulmani au refuzat ca ziua să se desfăşoare paşnic şi au căutat să o umbrească în mai multe guvernorate, în special la Cairo şi Alexandria", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Hani Abdellatif, referindu-se la manifestaţiile masive de vineri. El a asigurat că poliţia "nu a folosit altceva decât gaze lacrimogene" împotriva manifestanţilor.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close