Antena 3 CNN Life Oameni PUTEREA INTERNETULUI e puterea ta. Cum poate fi prins cel mai mare CRIMINAL din lume

PUTEREA INTERNETULUI e puterea ta. Cum poate fi prins cel mai mare CRIMINAL din lume

PUTEREA INTERNETULUI e puterea ta. Cum poate fi prins cel mai mare CRIMINAL din lume
09 Mar 2012   •   07:07
Există mai mulţi oameni pe Facebook decât erau în întreaga lume în urmă cu 200 de ani. Internetul este probabil cel mai important canal de comunicare la nivel mondial. Reprezintă o modalitate de a transmite mesaje, imagini, idei. Şi nimic pe această lume nu este mai puternic decât o idee bună.

Internetul le dă putere oamenilor să se vadă şi să-şi protejeze semenii. Am trecut de stadiul în care doar studiam istoria omenirii, acum o putem modela.

Pornind de la aceste convingeri, organizaţia "Invisible Children" ("Copiii Invizibili") a lansat recent un documentar impresionant. Organizaţia are un singur scop: prinderea celui mai mare criminal necunoscut din lume, Joseph Kony, cu ajutorul oamenilor din lumea întreagă. 



Cine este Joseph Kony

Joseph Kony este liderul grupului de gherilă Armata de Rezistenţă a Domnului (LRA) din Uganda. Este dat în urmărire pentru genocid, crimă, răpire, viol.

În 26 de ani, Kony a răpit peste 30.000 de copii, pe care i-a torturat, i-a obligat să-şi ucidă propriii părinţi, să desfigureze oameni şi să devină soldaţi în armata sa.

În 2005, Curtea Penală Internaţională de la Haga a decis că Joseph Kony este un criminal care luptă nu pentru o cauză, ci pentru propria-i obsesie pentru putere.

Joseph Kony este numărul unu pe lista celor mai căutaţi terorişti din lume.

De ce trebuie să fie Kony cunoscut

Organizaţia “Invisible Children” nu vrea să-l facă pe Kony o celebritate, ci vrea să-l facă cunoscut. Cu cât numărul oamenilor care îl cunosc şi doresc  prinderea lui este mai mare, cu atât teroristul va fi mai repede capturat.

Dacă oamenii arată că nu sunt indiferenţi faţă de atrocităţile care au loc în Uganda, forţele americane vor fi nevoite să intervină şi să-l captureze pe Kony.

Campania este susţinută de numeroase celebrităţi, atleţi, milionari, dar şi de politicieni.



Fiecare om contează. Dă-le copiilor copilăria

Nimeni nu alege unde şi când se se nască. Pentru că este pe această lume, fiecare om contează.

E greu să te uiţi înapoi la istoria omenirii. De-a lungul istoriei, atunci când am auzit că se comite o nedreptate, ne-a păsat. Dar nu am ştiut ce să facem. Şi, de cele mai multe ori, nu am făcut nimic.

Trebuie să lăsăm în urma noastră o lume de care copiii noştri să fie mândri. O lume fără oameni ca Joseph Kony şi copii-soldaţi. O lume în care copiii să poată avea copilărie, indiferent în ce colţ al lumii se nasc.

În momentul publicării articolului, materialul video avea peste 43 de milioane de vizualizări pe YouTube, deşi fusese postat în urmă cu numai patru zile.

URMĂREŞTE MATERIALUL REALIZAT DE "INVISIBLE CHILDREN":

×
Subiecte în articol: Uganda terorist internet tortura
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close