Antena 3 CNN Externe Puterea militară în Egipt nu va tolera presiunile manifestanţilor

Puterea militară în Egipt nu va tolera presiunile manifestanţilor

Puterea militară în Egipt nu va tolera presiunile manifestanţilor
Sursa foto: Foto: majalla.com
27 Noi 2011   •   18:23

Mareşalul Hussein Tantawi a avertizat că armata, contestată zgomotos de către manifestanţii care cer un transfer rapid al puterii către civili, nu va tolera nici o presiune, relatează AFP.
   
Liderul puterii militare din Egipt a mai adăugat că le-a cerut lui Mohamed ElBaradei şi Amr Moussa, două personalităţi influente pe scena politică, să îl susţină pe premierul desemnat Kamal el-Ganzuri, lăsând să se înţeleagă că nu va renunţa la acesta, a cărui nominalizare vineri a fost contestată de manifestanţi.
   
"Ne confruntăm cu provocări enorme cărora le vom face faţă şi nu vom permite nici unei persoane sau vreunui partid să exercite presiuni asupra forţelor armate", a declarat duminică mareşalul.
   
"Provocările cu care se confruntă Egiptul sunt enorme, dar mulţi dintre manifestanţii din Tahrir nu ştiu. Elemente străine încearcă să aducă atingere securităţii patriei cu ajutorul unor elemente din interior care vor fi în curând deconspirate", a adăugat el.
   
El a afirmat că i-a primit sâmbătă, "la cererea lor", pe ElBaradei şi Moussa, ale căror nume au fost vehiculate pentru a conduce un eventual Guvern de salvare naţională. Mareşalul a precizat că le-a cerut celor doi "să susţină Guvernul lui Kamal el-Ganzuri", numit vineri de armată la putere. ElBaradei a declarat că va renunţa la candidatura pentru preşedenţie dacă o să i se încredinţeze guvernul interimar.
   
Mareşalul Tantawi a mai anunţat că va primi duminică şi alte personalităţi politice.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close