Antena 3 CNN Externe Putin a acordat cetăţenia rusă la 35 de ucraineni. Pe lângă aceştia, se află persoane născute în Belgia, Germania şi R.Moldova

Putin a acordat cetăţenia rusă la 35 de ucraineni. Pe lângă aceştia, se află persoane născute în Belgia, Germania şi R.Moldova

Putin a acordat cetăţenia rusă la 35 de ucraineni. Pe lângă aceştia, se află persoane născute în Belgia, Germania şi R.Moldova
09 Mar 2015   •   17:48

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a acordat cetăţenia rusă la 35 de emigranţi ucraineni, transmite RIA Novosti, citând autorităţile locale.

Pe lângă ce 35 de ucraineni, alţi cetăţeni originari din Armenia, Belgia, Afganistan, R. Moldova, Germania, Vietnam şi Turkmenistan au fost şi ei printre cei admişi de decretul prezidenţial şi au primit paşapoarte ruseşti.

La sfârşitul lunii ianuarie, Serviciul Federal Rus de Migraţie a extins la 90 de zile perioada legală de timp pentru şederea în Rusia a cetăţenilor ucraineni.
Anterior, Putin spunea că mulţi ucraineni vin în Rusia pentru a evita înrolarea în armata ucraineană şi că nu vor să devină "carne de tun" în zona de conflict din estul ţării.

Din februarie şi până acum, peste 500.000 de ucraineni au primit statutul de refugiat suu permise temporare de rezidenţă în Rusia.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close