Antena 3 CNN Externe Putin a semnat un decret privind recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

Putin a semnat un decret privind recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea în perioada aprilie-iulie 2022 a cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar și eliberarea din serviciul militar a cetățenilor care sunt înrolați.

Putin a semnat un decret privind recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    31 Mar 2022   •   13:05

„Pentru a efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2022, recrutarea cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar în conformitate cu legea federală, în limita a 135.000 de persoane”, se spune în comunicat, într-un decret publicat joi pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Prin același decret, președintele a decis demiterea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor cărora le-a expirat termenul de serviciu.

Guvernul Federației Ruse, autoritățile executive ale entităților constitutive și comisiile de proiect au fost însărcinate să asigure implementarea măsurilor relevante.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu , a raportat că recrutarea de primăvară-2022 în Federația Rusă va fi mai mică decât anul trecut. În 2021, 134.650 de persoane au fost chemate pentru serviciul militar în timpul recrutării de primăvară .

Statul Major a remarcat că această campanie de primăvară nu a avut nicio legătură cu operațiunea militară din Ucraina. Shoigu a asigurat că recruții din Federația Rusă nu vor fi trimiși în punctele fierbinți, informează Interfax.

La începutul lunii martie, Ministerul rus al Apărării a admis că la operaţiunile militare împotriva Ucrainei participă şi recruţi.

''Din nefericire, am descoperit mai multe situaţii de prezenţă a unor recruţi în unităţi care iau parte la operaţiunea specială în Ucraina. Practic toţi aceşti soldaţi au fost retraşi în Rusia'', a afirmat ministerul rus, care susține că astfel de cazuri vor fi evitate de acum înainte. 

Cu doar o zi înainte, Vladimir Putin declara că nu va trimite recruți sau rezerviști pentru a lupta în Ucraina. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina recrutare armata
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close