Antena 3 CNN Externe Putin are concurenţă. Miliardarul rus Mikhail Prokhorov şi-a anunţat candidatura la preşedinţie

Putin are concurenţă. Miliardarul rus Mikhail Prokhorov şi-a anunţat candidatura la preşedinţie

Putin are concurenţă. Miliardarul rus Mikhail Prokhorov şi-a anunţat candidatura la preşedinţie
Sursa foto: Foto: jumpshot.sg
de N.B.    |    12 Dec 2011   •   21:07

Miliardarul rus, Mikhail Prokhorov, a anunţat, luni, că va candida împotrica primului ministru, Vladimir Putin, în cadrul alegerilor prezidenţiale din luna martie, informează Ria Novosti.

Pentru a putea candida la preşedinţie, Prokhorov are două opţiuni, fie obţine nominalizarea de candidat din partea unuia dintre cele şapte partide politice din Rusia, fie strânge două milioane de semnături de susţinere pentru candidatura sa, această din urmă variantă pare a fi preferată de miliardar.

Săptămâna trecută, Prokhorov scria pe blogul personal că Vladimir Putin este singura opţiune viabilă pentru preşedinţia Rusiei.

Miliardarul a declarat că îşi va face publică agenda politică după ce va deveni în mod oficial un candidat pentru alegerile prezidenţiale. Prokhorov a anunţat, de asemenea, că ia în considerarea colaborarea cu fostul ministru al finanţelor din Rusia, pentru formarea unui nou partid politic.

Mikhail Prokhorov este proprietarul echipei de baschet din Statele Unite New Jersey Nets şi se numără printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia. El a făcut avere din industria metalelor preţioase şi este actualul preşedinte al Polyus Gold, cel mai mare producător de aur din Rusia.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close