Antena 3 CNN Externe Putin ATACĂ dur Statele Unite ale Americii: "Perseverează în aceleaşi greşeli. Şi-au tăiat singuri craca de sub picioare"

Putin ATACĂ dur Statele Unite ale Americii: "Perseverează în aceleaşi greşeli. Şi-au tăiat singuri craca de sub picioare"

Putin ATACĂ dur Statele Unite ale Americii: "Perseverează în aceleaşi greşeli. Şi-au tăiat singuri craca de sub picioare"
24 Oct 2014   •   16:21

Vladimir Putin a lansat un atac dur la adresa Statelor Unite, a căror administraţie este acuzată că destabilizează ordinea mondială prin "cecuri eliberate în alb şi balanţe economice strict în propriile beneficii".

"Sistemul relaţiilor internaţionale are nevoie de schimbări, dar SUA, care pretind că au câştigat Războiul Rece, nu văd această necesitate", spune liderul de la Kremlin.

Putin acuză şi Occidentul pentru că a închis ochii în faţa creşterii ameninţărilor terorismului internaţional din Rusia şi din ţările din centrul Asiei.
Preşedintele rus susţine că Washington-ul este principalul vinovat pentru sponsorizarea grupurilor extremiste.

"Sunt în continuare surprins de maniera în care partenerii noştri se fac vinovaţi de aceleaşi greşeli iar şi iar. Perseverează la nesfârşit cu aceleaşi erori grave. Până nu demult, ei i-au sponsorizat pe extremiştii islamişti care se luptau cu Uniunea Sovietică în Afganistan. De aceea au fost creaţi talibanii şi grupări precum Al Qaeda", menţionează preşedintele rus.

Liderul Federaţiei Ruse a atins şi subiectul teroriştilor din SIIL. El i-a criticat dur pe cei care cumpără de pe piaţa neagră petrolul vândut de aceştia, iar cei care se bucură de un preţ mic finanţează de fapt mişcarea extremistă.
În opinia preşedintelui rus, aceste ţări sunt şi ele răspunzătoare pentru scăderea preţului la petrol.

"Teroriştii vând petrol la preţuri scăzute, iar ţările care cumpără de la ei finanţează terorismul, care oricând s-ar putea întoarce împotriva lor", menţionează Putin.

Referindu-se la numeroasele sancţiuni internaţionale impuse Rusiei, Putin spune că aceste măsuri vor avea efect de bumerang asupra SUA şi a celorlalte state occidentale.

"SUA, cei care au implementat sancţiunile impuse Rusiei, şi-au tăiat singuri craca de sub picioare", a conchis liderul de la Moscova.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close