Antena 3 CNN Externe Putin avertizează împotriva supraprotecţionismului Occidentului, ce l-ar putea conduce pe drumul bătut de URSS

Putin avertizează împotriva supraprotecţionismului Occidentului, ce l-ar putea conduce pe drumul bătut de URSS

Putin avertizează împotriva supraprotecţionismului Occidentului, ce l-ar putea conduce pe drumul bătut de URSS
Sursa foto: Vladimir Putin
29 Ian 2009   •   02:38

Premierul rus Vladimir Putin declara la forumul economic de la Davos că avertismentele privind criza financiară au fost ignorate şi a recomandat prudenţă în intervenţia puternică a statului. Acesta a avertizat împotriva bazării prea mult pe intervenţia statului şi protecţionismului pentru a naviga în ?furtuna perfectă? a primei crize economice cu adevărat globale.
La forumul economic de la Davos Putin nu a învinovăţit direct SUA pentru criză, dar a punctat că în urmă cu un an, delegaţii americani lăudau stabilitatea ţării lor. ?Astăzi, băncile de investiţii, mândria Wall Street, practic au încetat să existe?.
El a admis că nu are răspunsuri la actualul curent financiar, dar a chemat la realizarea unei economii bazată pe valori reale, nu ?prosperitate împrumutată?.
?Criza era în aer, dar majoritatea oamenilor nu a dorit să o vadă. Criza arată ca o furtună perfectă. Vine de fiecare dată pe neaşteptate, la fel cum iarna vine pe neaşteptate în Rusia, în fiecare an?.
Economia Rusiei, care până recent cunoştea un adevărat boom, este în faţa primei recesiuni din ultimii 10 ani, urmare a prăbuşirii preţului la petrol.
Putin a vorbit împotriva unei intervenţii prea puternice a statului. ?Chiar şi în aceste circumstanţe dramatice, ar trebui să evităm lucruri pe care mai târziu le vom regreta. Nu ne putem permite să fim izolaţionişti. Trebuie să acţionăm responsabil?.
El a lansat astfel un avertisment la adresa Washingtonului şi Londrei, ale căror pachete de stimulare economică ar putea conduce aceste state pe drumul bătut cândva de Moscova şi ar face prea puţine pentru a ajuta economia globală. ?În timpul comunismului, noi aveam o credinţă nefondată în puterea statului. Tentaţia de a supra-manageria economia a rezultat în absenţa concurenţei economiei ruseşti, pe care nimeni nu vrea să o mai repete?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close