Antena 3 CNN Externe Putin, cadou inedit pentru liderii din Comunitatea Statelor Independente (CSI): "Aşa vrea să îi stăpânească pe toţi"

Putin, cadou inedit pentru liderii din Comunitatea Statelor Independente (CSI): "Aşa vrea să îi stăpânească pe toţi"

Președintele Vladimir Putin le-a făcut cadou liderilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI) opt inele, la summitul informal de la Sankt Pertersburg, păstrându-l pentru el pe cel de-al nouălea. Gestul a născut controverse. Iată de ce.

Putin, cadou inedit pentru liderii din Comunitatea Statelor Independente (CSI): "Aşa vrea să îi stăpânească pe toţi"
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    27 Dec 2022   •   23:20

La summitul informal de la Sankt Pertersburg, Vladimir Putin a adus 9 inele care par a fi făcute din aur galben și alb. Pe 8 dintre ele le-a făcut cadou liderilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), păstrându-l pentru el pe cel de-al nouălea.

Fiecare inel are emblema statelor CSI și mesajul: "La mulţi ani 2023".

Doar preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko a pus inelul pe deget la scurt timp după ce l-a primit.

Gestul lui Putin a declanșat o avalanșă de comentarii pe canalele de Telegram din Rusia. Mai exact, Vladimir Putin a fost comparat cu personajul malefic Sauron, din romanul "Stăpânul inelelor" de J. R. R. Tolkien, informează publicația independentă rusă Meduza.

În roman, Sauron folosește nouă inele pentru a corupe şi controla "oamenii muritori".

Mai mult, în cadrul întrunirii, Vladimir Putin a recunoscut că există o criză în sânul Comunității Statelor Independente, notează şi The Moscow Times.

"Trebuie să recunoaștem, din păcate, că au apărut divergente şi între statele CSI. Cel mai important, însă, este că suntem dispuși să cooperăm.

Şi dacă apar probleme, ne vom strădui să le rezolvăm împreună, oferindu-ne asistenţă şi mediere", a declarat Vladimir Putin în cadrul summitului.
 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin summit
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close