Antena 3 CNN Externe Putin este convins de oamenii lui că ”Polonia trece la capturarea Ucrainei”

Putin este convins de oamenii lui că ”Polonia trece la capturarea Ucrainei”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, a declarat că Polonia se îndreaptă către ocuparea teritoriilor din vestul Ucrainei.

Putin este convins de oamenii lui că ”Polonia trece la capturarea Ucrainei”
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Mikhail Metzel
de Alexandra Ionescu    |    31 Mai 2022   •   16:51

El a spus acest lucru marți la o întâlnire privind securitatea națională în regiunea Volga, relatează European Pravda cu referire la agenția rusă Interfax .

El a afirmat că partenerii ”regimului de la Kiev” vor să profite de situația actuală pentru propriile interese egoiste și au planuri speciale pentru pământurile ucrainene.

„După toate aparențele, Polonia trece deja la acțiuni pentru a ocupa teritoriile din vestul Ucrainei”, a spus Patrushev.

Potrivit acestuia, acest lucru a fost confirmat de vizita la Kiev a președintelui polonez, Andrzej Duda și de cuvintele sale că „granița polono-ucraineană va înceta în curând să mai existe”.

La începutul lunii mai, Duda a propus un nou acord de prietenie între Polonia și Ucraina și a mai spus că granița dintre cele două țări ar trebui să unească, nu să divizeze.

Patrushev a mai spus că „deja o serie de state lucrează activ pentru dezmembrarea Ucrainei”.

Mai devreme, în Rusia, a existat scenariul conform căruia Polonia, în colaborare cu Statele Unite, cucerește Ucraina de Vest .

În timpul vizitei președintelui Andrzej Duda la Kiev, Volodimir Zelenski și-a anunțat intenția de a simplifica trecerea frontierei dintre Ucraina și Polonia.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Polonia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close