Antena 3 CNN Externe Putin: Criza din Ucraina nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Rusia şi SUA

Putin: Criza din Ucraina nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Rusia şi SUA

Putin: Criza din Ucraina nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Rusia şi SUA
de M.T.    |    07 Mar 2014   •   08:42

Criza din Ucraina nu ar trebui să afecteze relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite, consideră preşedintele rus Vladimir Putin, care a avut o discuţie telefonică pe această temă cu omologul său de la Casa Albă.

„Preşedintele Rusiei a amintit importanţa relaţiilor americano-ruse pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în lume. Aceste relaţii nu ar trebui să fie sacrificate din cauza unor probleme internaţionale izolate, deşi extrem de importante”, se arată într-un comunicat al Kremlinului, citat de Mediafax.

Reacţia lui Putin vine după ce, joi după-amiază, Obama şi Putin au discutat la telefon timp de 60 de minute, la câteva ore după ce Statele Unite au introdus restricţii de vize şi au deschis calea pentru adoptarea unor posibile sancţiuni, ca reacţie la acţiunile Rusiei în Ucraina.

„Preşedintele Obama a insistat asupra faptului că Rusia acţionează încălcând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, ceea ce ne-a determinat să adoptăm măsuri de represalii, în coordonare cu partenerii noştri europeni”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Liderul american este de părere că „situaţia ar putea fi soluţionată pe cale diplomatică, ceea ce ar fi în interesele Rusiei, poporului ucrainean şi comunităţii internaţionale”.

Obama a solicitat din nou „discuţii directe, cu ajutorul comunităţii internaţionale” între Rusia şi Ucraina, acceptarea „unor observatori internaţionali pentru a se asigura că ucrainenii sunt protejaţi, inclusiv minoritatea rusă”, şi „retragerea forţelor ruse în cazărmi”.

„Comunitatea internaţională ar putea ajuta poporul ucrainean să pregătească alegerile din luna mai”, a mai spus preşedintele american, potrivit Casei Albe.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close