Antena 3 CNN Externe Putin semnează un decret privind limitarea exporturilor Rusiei

Putin semnează un decret privind limitarea exporturilor Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care interzice exportul anumitor mărfuri şi materii prime. Lista va fi stabilită în două zile.

Putin semnează un decret privind limitarea exporturilor Rusiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    08 Mar 2022   •   22:01

Dacă Rusia blochează exporturile de petrol și gaze, creșterea prețurilor va fi exponențială.

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind aplicarea unor măsuri economice speciale în domeniul activității economice externe pentru asigurarea securității Federației Ruse.

Șeful statului a dat instrucțiuni să stabilească în două zile listele statelor în care va fi interzis importul anumitor produse și materii prime.

De asemenea, el a ordonat să se asigure până la 31 decembrie o interdicție a exportului de produse și materii prime din Rusia, a căror listă va fi stabilită de guvern.

Potrivit decretului, restricțiile nu vor afecta mărfurile și materiile prime pe care rușii, străinii sau apatrizii le vor importa sau exporta din țară pentru uz personal.

Președintele a mai instruit guvernului să stabilească în două zile lista țărilor străine în care exportul acestor mărfuri va fi interzis, potrivit RIA.

Marți mai devreme, Putin a semnat o lege privind măsurile de sprijinire a cetățenilor și a întreprinderilor sub sancțiuni.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
ÎPS Teodosie trimis în judecată de DNA
x close