Antena 3 CNN Externe Putin, despre arestarea lui Assange: Asta este democraţia din statele vestice?

Putin, despre arestarea lui Assange: Asta este democraţia din statele vestice?

 Putin, despre arestarea lui Assange: Asta este democraţia din statele vestice?
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2010   •   21:22

Arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, dovedeşte ipocrizia statelor vest europene în ceea ce priveşte democraţia, este de părere premierul rus Vladmir Putin, citat de Reuters.

Rugat să comenteze informaţiile dezvăluite de WikiLeaks potrivit cărora ar fi fost denumit “masculul alpha” de un oficial american, Vladimir Putin a declarat că nu are încredere în sistemul de informaţii externe al SUA.

"Daca vorbim despre democraţie, ea trebuie sa fie completă. De ce a fost închis Assange? Asta e democraţia?", s-a intrebat retoric premierul rus.

Julian Assange a fost arestat, marţi dimineaţă, după ce s-a predat la o secţie de poliţie din Londra. Fondatorul WikiLeaks este acuzat de către autorităţile suedeze de viol şi agresiune sexuală, fapte comise în august 2010.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a publicat recent un set de peste 250.000 de note diplomatice. Documentele au dezvăluit şi informaţii despre relaţia dintre Vladimir Putin şi preşedintele Dmitri Medved, fiind comparată cu cea dintre Batman şi Robin. În plus, Putin a fost numit “masculul alpha” în telegrame.



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close