Antena 3 CNN Externe Putin i-a spus lui Erdogan a spus că nu există ostilități în Mariupol

Putin i-a spus lui Erdogan a spus că nu există ostilități în Mariupol

Președinții Federației Ruse și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat telefonic despre situația din Ucraina, despre organizarea coridoarelor umanitare și situația din Mariupol, precum și despre dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Putin i-a spus lui Erdogan a spus că nu există ostilități în Mariupol
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   10:06

Serviciul de presă al Kremlinului a subliniat că în legătură cu întrebarea ridicată de liderul turc despre situația de la Mariupol, Putin a remarcat că ”acest oraș a fost eliberat și nu există operațiuni militare acolo”.

”În ceea ce privește militarii ucraineni și militanții batalioanelor naționaliste blocați pe teritoriul uzinei Azovstal, autoritățile de la Kiev ar trebui să-și asume responsabilitatea politică și, ghidate de considerații umane, să le ordone să depună armele”.

Putin a declarat că ”prizonierilor de război li se garantează viața, îngrijirea medicală și tratamentul în conformitate cu normele legale internaționale”.

„Liderii au convenit asupra coordonării continue între ministerele apărării din cele două țări în scopul ieșirii în siguranță a navelor turcești din porturile Mării Negre printr-un coridor maritim umanitar organizat de partea rusă”, se arată în comunicatul biroului de presă, potrivit Interfax.

"Au fost luate în considerare problemele dezvoltării relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniul traficului aerian şi al turismului. S-a exprimat o satisfacţie deosebită pentru creşterea cooperării comerciale şi economice", se arată în raport.

Liderii au fost de acord să continue un dialog regulat, a adăugat serviciul de presă.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close