Antena 3 CNN Externe "Putin e un HOŢ!" Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea în faţa alegerii lui Putin. 200 de manifestanţi, arestaţi

"Putin e un HOŢ!" Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea în faţa alegerii lui Putin. 200 de manifestanţi, arestaţi

"Putin e un HOŢ!" Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea în faţa alegerii lui Putin. 200 de manifestanţi, arestaţi
Sursa foto: Foto: news.nationalpost.com
de O.P.    |    06 Mar 2012   •   06:17

Adversarii şi, deopotrivă, susţinătorii lui Putin au ieşit, ieri, pe străzile din Rusia. Peste 200 de manifestanţi anti-Putin au fost arestaţi în Moscova, alături de lideri marcanţi ai opoziţiei. În acest timp, manifestanţii pro-Putin au sărbătorit fără niciun incident alegerea noului lider.

Miting opoziţiei ruse a fost aprobat abia la 24 de ore după alegeri, undeva departe de Kremlin ca să nu îl deranjeze pe câştigător, cu o cifră maximă de participanţi de 10.000. Şi, în plus, este pentru prima dată când ajung la un miting la care se intră în urma unor filtre de securitate extrem de drastice.

Numărul celor care şi-au manifestat nemulţumirea în stradă a fost însă mai mare decât cel aprobat de autorităţi. Aşa că forţele de ordine au intervenit în forţă.

Peste două sute de manifestanţi au fost reţinuţi în capitala Rusiei. Printre ei s-au aflat şi liderii opoziţiei, care au făcut câteva mii de contestaţii cu privire la alegerile de duminică. Până în acest moment, nicio reclamaţie nu a fost luată în serios.

Şi susţinătorii lui Putin au ieşit în stradă, să-şi aclame favoritul: "Sunt sigur că Putin, şi nimeni altcineva, va fi capabil să justifice această încredere şi să ne conducă ţara numai înainte. Rusia şi Putin, înainte împreună!"

Vladimir Putin a obţinut peste 60 la sută din sufragii duminică. A obţinut astfel un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse. De acestă dată va sta la Kremlin şase ani.


×
Subiecte în articol: proteste Vladimir Putin arestari
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close