Antena 3 CNN Externe Putin anunță eșecul "războiului-fulger" declanșat de Occident

Putin anunță eșecul "războiului-fulger" declanșat de Occident

Tacticile de "război economic fulger" ale Vestului împotriva Rusiei au eșuat, susține președintele Vladimir Putin.

Putin anunță eșecul "războiului-fulger" declanșat de Occident
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Alexey Maishev
de Adrian Iclozan    |    12 Sep 2022   •   18:05

"Rusia gestionează cu încredere presiunea externă precum și - se poate spune - agresiunea financiară și tehnologică din partea unor țări", a spus luni liderul de la Kremlin în timpul unei întâlniri televizate pe teme economice, într-o aparentă referire la sancțiunile occidentale consemnată de CNN.

"Tacticile de război-fulger în plan economic, atacurile subite pe care contau - nu au funcționat.

Este evident pentru toată lumea, chiar și pentru ei", a adăugat el.

Putin spune că rușii se vor "bucura" de o inflație de "doar" 12% la finele anului

Potrivit președintelui rus, economia rusă a evitat o recesiune abruptă grație "măsurilor eficiente de protecție" care au fost prompt implementate de guvern.

"Inflația s-a stabilizat repede. După un vârf de 17,8% în aprilie, a scăzut în prezent la 14,1% (...)

Avem toate motivele să ne așteptăm ca, la finele anului, inflația să coboare la aproximativ 12%", a anticipat Putin, susținând, în același timp, că economia reîncepe să crească iar companiile revin la activitatea obișnuită.

Președinția rusă a estimat, luni, că așa-numita operațiune militară specială - numele dat de Kremlin invaziei în Ucraina - își va atinge toate obiectivele, în ciuda regresului înregistrat în weekend în regiunea Harkov, unde trupele Moscovei s-au retras, după o contraofensivă în forță a ucrainenilor.

Kremlinul insistă că Rusia își va atinge obiectivele "operațiunii militare speciale"

"Operațiunea militară specială continuă și va continua până la atingerea obiectivelor inițiale", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Președintele Putin este la curent cu situația de pe linia frontului, a adăugat Peskov.

După succesele înregistrate sâmbătă de forțele ucrainene, Ministerul rus al Apărării a susținut că retragerea trupelor ruse din regiunea Harkov este "o regrupare strategică".

"S-a luat decizia de a regrupa trupele ruse din Balakleia și Izium și de a redirecționa eforturile acestora în direcția Donețk", a transmis instituția citată.

Contraofensiva ucraineană continuă și în sud

Autoritățile ucrainene susțin că forțele Kievului au recucerit aproximativ 500 de kilometri pătrați de teritoriu în regiunea Herson în ultimele două săptămâni.

Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a forțelor ucrainene care luptă în sud, a declarat că așezările din Visokopillia, Novovoznesenske, Bilohirka, Miroliubivka și Sukhi Stavok au fost "complet eliberate de ocupanți și sunt sub steag ucrainean".

Humeniuk a indicat că zona a fost curățată de minele rusești, dar a precizat că măsuri suplimentare sunt implementate acolo.

Forțele ucrainene și-au fixat obiectivul ambițios de recaptura cea mai mare parte din regiunea Herson, ocupată de ruși, până la sfârșitul anului, amintește CNN.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close