Antena 3 CNN Externe Putin: Forţele ruse nu au intervenit în Ucraina, dar Moscova poate să trimită militari

Putin: Forţele ruse nu au intervenit în Ucraina, dar Moscova poate să trimită militari

Putin: Forţele ruse nu au intervenit în Ucraina, dar Moscova poate să trimită militari
de S.T.    |    04 Mar 2014   •   16:29
Preşedintele Vladimir Putin a negat marţi că forţele ruse au intervenit în Ucraina, dar a avertizat că Rusia ar putea să trimită militari în fosta republică sovietică pentru a-şi proteja cetăţenii, relatează AFP.

Răspunzând, într-o întâlnire cu presa la reşedinţa sa de la periferia Moscovei, unui jurnalist care l-a întrebat dacă forţele ruse ocupă Crimeea, Putin a răspuns "nu, acestea nu participă. Este vorba despre forţe locale de autoapărare".

Secretarul de Stat american John Kerry, care a sosit marţi într-o vizită de câteva ore la Kiev, a denunţat foarte ferm, sâmbătă, "invazia şi ocuparea" Ucrainei de către Rusia, în contextul în care noile autorităţi prooccidentale au anunţat că mai multe mii de militari ruşi au pătruns pe teritoriul Crimeei în ultimele zile.

Putin a adăugat că o intervenţie militară rusă în Ucraina "nu este necesară, pentru moment", dar că Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la "toate mijloacele" pentru protejarea cetăţenilor săi în această ţară care se află într-o gravă criză politică.

Citeşte şi:

Oficiali ruşi: Rusia poate trimite până la 25.000 de militari în Crimeea, potrivit tratatului cu Ucraina


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close