Antena 3 CNN Externe Putin îi acuză pe americani de declanşarea crizei economice

Putin îi acuză pe americani de declanşarea crizei economice

Putin îi acuză pe americani de declanşarea crizei economice
21 Noi 2008   •   09:31

Premierul rus, Vladimir Putin, consideră Statele Unite vinovate de declaşarea crizei economice mondiale. El a comparat situaţia grea prin care trece lumea în acest moment cu o catastrofă naturală ale cărei efecte nu pot fi evitate. Criza economică afectează Rusia din plin. Efectele acesteia nu au putut fi prevenite în condiţiile sistemului financiar actual, a subliniat Putin în deschierea congresului partidului de guvernământ. Putin a constatat că dificultăţile prin care trec băncile occidentale se transferă şi asupra sistemului financiar rusesc.
?Dopajul cu bani ieftini şi ipotecile din Statele Unite au cauzat un o reacţie în lanţ, care a paralizat sistemul financiar internaţional şi a indus o stare de neîncredere în piaţă, care, desigur a afectat diferite sectoare economice. Criza financiară de la început s-a transformat într-o criză economică generală", a amintit prim-ministrul rus.
Executivul rus a făcut o analiză în patru puncte a situaţiei actuale, detaliată tot prin vocea primului ministru. Ministrul de Finanţe Alexei Kudrin a subliniat că anul viitor Rusia intră în recesiune. El a prognozat însă că anul 2010 va fi mai bun.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin criza economica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close