Antena 3 CNN Externe Putin se întâlnește cu cancelarul austriac în timp ce Rusia intensifică atacul în est

Putin se întâlnește cu cancelarul austriac în timp ce Rusia intensifică atacul în est

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni luni cu cancelarul austriac Karl Nehammer în prima întâlnire față în față dintre Putin și un lider european de la invadarea Ucrainei de către țara sa.

Putin se întâlnește cu cancelarul austriac în timp ce Rusia intensifică atacul în est
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Apr 2022   •   10:09

Austria a fost neutră din punct de vedere militar din anii 1950, dar Nehammer a vorbit împotriva războiului Rusiei.

Într-un tweet care anunță întâlnirea de la Moscova, el a cerut ”coridoare umanitare, o încetare a focului și o investigare completă a crimelor de război”, adăugând că Putin ”trebuie să se oprească!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a continuat apelurile ca națiunile occidentale să ofere țării sale mai multe arme. „Trebuie să furnizeze arme Ucrainei de parcă s-ar apăra pe ei înșiși, pe propriul lor popor”, a spus Zelenski într-un interviu difuzat duminică la emisiunea „60 Minutes” de la CBS.

Forțele ruse și-au mutat atenția către estul Ucrainei, unde oamenii sunt îndemnați să evacueze imediat pe fondul luptelor grele. Evacuații au fugit din orașul Mariupol de la malul mării, care se confruntă cu atacuri grele continue, informează The Washington Post.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk a declarat că 213 rezidenți din Mariupol au fost evacuați duminică, dintre cei 2.824 de evacuați în total din întreaga țară în acea zi.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close