Antena 3 CNN Externe Putin l-a demis pe ministrul Apărării, din cauza unui scandal de fraudă

Putin l-a demis pe ministrul Apărării, din cauza unui scandal de fraudă

Putin l-a demis pe ministrul Apărării, din cauza unui scandal de fraudă
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    06 Noi 2012   •   13:01

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis marţi pe ministrul Apărării, Anatoly Serdyuko, din cauza unui scandal de fraudă în care acesta este implicat.

Putin a făcut anunţul demiterii ministrului în timpul unei întâlniri pe care a avut-o cu guvernatorul regiunii Moscova, Sergei Shoigu, cel care a preluat de altfel funcţia lui Serdyuko.

„Dată fiind situaţia din ce în ce mai dificilă de la Ministerul Apărării, am luat decizia de a-l elibera din funcţie pe ministrul Serdyuko, pentru a crea condiţiile necesare unei anchete obiective”, a declarat Putin, potrivit agenţiilor internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Noul ministru al Apărării, Sergei Shoigu, este unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui, iar în trecut a ocupat postul de ministru pentru situaţiile de urgenţă.

La sfârşitul lui octombrie, mai multe anchete au fost deschise asupra activităţii unei societăţi controlate de minister, Oboronservis, pentru fraudă comisă în timpul vânzării unor bunuri imobiliare, a unor terenuri şi a unor acţiuni ce îi aparţin.

Potrivit AP, în urma acestor nereguli, statul a suferit pierderi de 3 miliarde de ruble (95 de milioane de dolari).

Oboronservis a fost creată în 2008 printr-un decret al Kremlinului şi are atribuţii foarte diverse, mergând de la mentenanţa unor echipamente ale armatei până la publicare unor opere ale ministerului şi organizarea aprovizionării trupelor.


×
Subiecte în articol: Rusia ministrul Apararii Vladimir Putin
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close