Antena 3 CNN Externe Putin: ”Lansatoarele de rachetă din România şi Polonia sunt o ameninţare pentru Rusia”

Putin: ”Lansatoarele de rachetă din România şi Polonia sunt o ameninţare pentru Rusia”

Vladimir Putin a declarat că lansatoarele de rachete din România și Polonia sunt o amenințare pentru țara sa.

Putin: ”Lansatoarele de rachetă din România şi Polonia sunt o ameninţare pentru Rusia”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Feb 2022   •   20:59

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut o conferință de presă la Moscova, după întâlnirea cu premierul ungar Viktor Orban. Vladimir Putin a declarat că lansatoarele de rachetă din România și Polonia sunt o amenințare pentru țara sa

Orban, care a creat legături strânse cu Putin, punând Ungaria, membru NATO, într-o poziție unică, a subliniat că niciun lider european nu își dorește un război în regiune. 

”Au fost ignorate preocupările fundamentale ale Rusiei. Nu am observat o examinare în mod adecvat a celor trei solicitări ale noastre", a afirmat Vladimir Putin, conform agenţiilor RIA Novosti şi Associated Press preluate de Mediafax.

Liderul de la Kremlin a menţionat oprirea extinderii NATO spre est, evitarea instalării de sisteme militare ofensive în apropierea frontierelor Rusiei şi revenirea la arhitectura de securitate din 1997.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Discuțiile dintre Rusia, SUA și NATO, nu au progresat. 

 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close