Antena 3 CNN Externe Putin: Livrările de gaze ruseşti către Europa, via Ucraina, ar putea fi sistate din nou în iunie

Putin: Livrările de gaze ruseşti către Europa, via Ucraina, ar putea fi sistate din nou în iunie

Putin: Livrările de gaze ruseşti către Europa, via Ucraina, ar putea fi sistate din nou în iunie
Sursa foto: Gaze
03 Iun 2009   •   18:12

Livrările de gaze ruseşti către Europa, via Ucraina, ar putea fi sistate, din nou, la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. Anunţul a fost făcut de către premierul Rusiei, Vladimir Putin.

Întreruperea livrărilor ar urma să aibă loc în cazul în care Ucraina nu şi-ar respecta obligaţiile financiare pe care le are faţă de Rusia.

"Gazprom va furniza numai gazul care a fost plătit în avans. Fără livrările de gaze către depozite, Ucraina pur şi simplu nu va supravieţui şi va fi forţată să folosească gazele destinate tranzitului", a declarat Putin la o conferinţă din Helsinki, citat de Reuters.

"Acest lucru ar putea conduce la sistarea tranzitului de gaze naturale către Europa la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie", a mai adăugat Putin.

Livrările de gaze naturale către Europa, via Ucraina, au fost sistate, la începutul acestui an, după ce Gazprom a reclamat neplata unor datorii de către Naftogaz, compania de stat ucraineană. Decizia a afectat mai multe ţări din Europa, care depind de gazele naturale din Rusia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze naturale
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close