Antena 3 CNN Externe Putin, anunț despre negocieri de pace în Ucraina, după discuțiile cu Erdogan | Liderul turc i-a cerut președintelui rus să declare unilateral încetarea focului

Putin, anunț despre negocieri de pace în Ucraina, după discuțiile cu Erdogan | Liderul turc i-a cerut președintelui rus să declare unilateral încetarea focului

Președintele rus Vladimir Putin a comentat, joi, perspectiva unor discuții în vederea încheierii războiului din Ucraina.

Putin, anunț despre negocieri de pace în Ucraina, după discuțiile cu Erdogan | Liderul turc i-a cerut președintelui rus să declare unilateral încetarea focului
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2023   •   15:24

Astfel, Putin a spus că rămâne deschis negocierilor pentru încheierea conflictului militar dacă administrația lui Volodimir Zelenski acceptă "noile realități teritoriale".

Anunțul a fost făcut de Kremlin.

"Vladimir Putin a reafirmat că Rusia este deschisă unui dialog serios, cu condiția ca autoritățile de la Kiev să se conformeze cerințelor binecunoscute și repetate de mai multe ori şi să țină cont de noile realități teritoriale", a comunicat președinția rusă.

Erdogan i-a cerut lui Putin să declare unilateral o încetare a focului în Ucraina

Putin a vorbit, joi, la telefon cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

În cadrul dialogului, Erdogan i-a spus omologului rus că apelurile la pace și negocieri ar trebui să fie susținute de "o declarație unilaterală de încetare a focului și de perspectiva unei soluții echitabile", notează CNN.

Liderul de la Ankara a subliniat că negocierile anterioare au dat rezultate pozitive, între care stabilirea coridorului de transport cerealier prin Marea Neagră, schimburile de prizonieri și inițiativele de creare a unei zone sigure în jurul centralei nucleare Zaporojie.

Erdogan, care a pledat de la începutul conflictului pentru o soluție diplomatică, avea pe agendă, în cursul zilei, și o discuție cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close