Antena 3 CNN Externe Putin: Nimeni nu ar trebui să utilizeze catastrofa aeriană din Ucraina în scopuri egoiste

Putin: Nimeni nu ar trebui să utilizeze catastrofa aeriană din Ucraina în scopuri egoiste

Putin: Nimeni nu ar trebui să utilizeze catastrofa aeriană din Ucraina în scopuri egoiste
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iul 2014   •   10:27

Prăbuşirea zborului MH17 în Ucraina nu trebuie folosită pentru atingerea scopurilor politice egoiste, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

„În legătură cu evenimentele tragice care s-au produs deasupra Doneţkului, aş vrea încă o dată să vorbesc despre modul în care Rusia se raportează la evenimentele care se petrec în Ucraina. Nu o dată, noi am chemat părţile beligerante să pună capăt vărsării de sânge şi să se aşeze la masa negocierilor”, a afirmat Putin.

„Pot spune cu toată convingerea că, dacă la 28 iunie, acţiunile militare nu ar fi fost reluate în Ucraina, această tragedie cu siguranţă nu ar fi avut loc”, a precizat Putin.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia că „nimeni nu ar trebui şi nu are dreptul de a folosi această tragedie pentru a-şi atinge propriile scopuri politice egoiste”.

„Astfel de evenimente ar trebui să unească oamenii, nu să-i dezbine”, a mai declarat Putin.

„În ceea ce o priveşte, Rusia va face tot ceea ce depinde de ea pentru ca diferendul din estul Ucrainei să treacă din faza sa actuală militară în faza discuţiilor la masa tratativelor prin mijloace exclusiv diplomatice şi paşnice”, a spus preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin a mai afirmat că ancheta prăbuşirii avionului malaezian în Ucraina ar trebui să se deruleze sub egida ICAO (Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile) şi că trebuie făcut totul pentru a asigura siguranţa experţilor internaţionali la locul accidentului.

„Este important ca la locul catastrofei aeriene să acţioneze o echipă completă de experţi sub egida ICAO, a unei comisii internaţionale corespunzătoare. Trebuie făcut totul pentru a asigura securitatea deplină şi absolută a acesteia, pentru a asigura coridoarele umanitare necesare”, a subliniat Putin.

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close