Antena 3 CNN Externe Putin: Oamenii au orientări sexuale diferite. Noi îi vom primi pe toţi la JO

Putin: Oamenii au orientări sexuale diferite. Noi îi vom primi pe toţi la JO

Putin: Oamenii au orientări sexuale diferite. Noi îi vom primi pe toţi la JO
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2014   •   11:39
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a asigurat că Rusia va primi toţi sportivii şi vizitatorii, independent de orientarea lor sexuală, la Jocurile Olimpice care vor începe în mai puţin de trei săptămâni la Soci, relatează AFP, conform Mediafax.
"Oamenii au orientări sexuale diferite. Noi îi vom primi pe toţi sportivii şi toţi vizitatorii Jocurilor Olimpice", a declarat el într-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune ruse şi străine şi difuzat duminică.
 
O lege rusă care interzice "propaganda" homosexuală în faţa minorilor, pasibilă cu închisoarea, a provocat o controversă şi apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice din partea mai multor personalităţi internaţionale. 
Apărătorii drepturilor omului le reproşează autorităţilor ruse că vor să stigmatizeze homosexualii prin acest text, a cărui formulare vagă deschide uşa unei interpretări foarte largi. Liderii ruşi contestă însă acest lucru. 
Putin a apărat din nou, în interviul acordat, această lege. "A fost adoptată recent o lege care interzice propaganda, nu numai a homosexualităţii, ci a homosexualităţii şi abuzurilor sexuale faţă de copii", a declarat el. 
"Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu urmărirea oamenilor pentru orientarea lor sexuală", a adăugat el.
"De aceea oamenii care au această orientare netradiţională şi care intenţioează să vină fie în calitate de invitaţi, fie ca participanţi la Jocurile Olimpice, nu trebuie aibă vreo temere", a declarat el.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close