Antena 3 Externe Putin, cale liberă să conducă Rusia din funcţia de preşedinte încă 15 ani. În plus, ruşii îl declară cel mai frumos din ţară

Putin, cale liberă să conducă Rusia din funcţia de preşedinte încă 15 ani. În plus, ruşii îl declară cel mai frumos din ţară

de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2021   •   17:55
Putin, cale liberă să conducă Rusia din funcţia de preşedinte încă 15 ani. În plus, ruşii îl declară cel mai frumos din ţară hepta

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, legea adoptată recent de Parlament şi care îi permite oficial să rămână în funcţie până în 2036, când ar urma să împlinească 83 de ani.

Putin a semnat legea care "resetează" mandatele prezidenţiale efectuate

Putin este la al patrulea mandat prezidenţial şi la al doilea consecutiv. Constituţia anterioară i-ar fi limitat accesul la preşedinţie însă revizuirea legii fundamentale din Rusia, adoptată anul trecut, îi permite să mai candideze de două ori pentru două mandate de câte şase ani.

Dacă va candida şi va câştiga aceste mandate, Putin îl va depăşi în longevitate, în cea mai înaltă funcţie în stat, pe Iosif Vissarionovici Stalin.

Legea semnată luni face efectivă permisiunea constituţională pentru că "resetează" numărul de mandate prezidenţiale efectuate de actualul lider de la Kremlin, notează The Moscow Times.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, care i-a urmat lui Putin când acesta a fost obligat de vechea Constituţie să părăsească funcţia prezidenţială după două mandate consecutive, va putea, la rândul său să candideze de două ori în viitor. 

Preşedintele rus s-a ferit până în prezent să precizeze dacă va candida în 2024, când i se încheie actualul mandat. 

Putin, cel mai puternic, dar şi cel mai frumos bărbat din Rusia (sondaj)

Liderul Federaţiei Ruse nu este doar cel mai bine plasat pentru a exercita funcţia prezidenţială încă 15 ani, ci şi cel mai frumos bărbat din Rusia, potrivit unui sondaj publicat recent de site-ul Superjob.ru

18% din bărbaţii şi 17% din femeile care au participat la sondaj l-au ales pe preşedinte drept cel mai frumos bărbat din Rusia.

Sondajul mai relevă că alţi 19% dintre bărbaţi consideră că ei sunt cei mai frumoşi, în timp ce 18% dintre femei au fost de părere că nu există bărbaţi frumoşi în Rusia.

Preşedintele în vârstă de 68 de ani a fost singurul care a primit procentaj de două cifre. Concurenţii săi, 3 actori, nu s-au apropiat nici pe departe de liderul rus, obţinând, fiecare, abia două sau trei procente în topul frumuseţii.  

Superjob.ru a realizat sondajul între 22 martie și 1 aprilie în rândul a 1.000 de bărbați și 1.000 de femei din peste 300 de orașe ale Rusiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close