Antena 3 CNN Externe Putin: relansarea relaţiilor SUA-Rusia este lezată de NATO

Putin: relansarea relaţiilor SUA-Rusia este lezată de NATO

Putin: relansarea relaţiilor SUA-Rusia este lezată de NATO
Sursa foto: vladimir putin
11 Mai 2009   •   01:45

Eforturile pentru relansarea relaţiilor americano-ruse sunt lezate de decizia NATO de a efectua exerciţii în Georgia, a declarat duminică premierul rus Vladimir Putin, pentru presa niponă.

"Fireşte că am dori intensificarea acestui nou elan pozitiv în relaţiile ruso-americane", a spus el.

"Însă în ceea ce priveşte operaţiunea NATO din Georgia, ea este evident un semnal ce indică o direcţie proastă. Pentru noi, este un pas înapoi", a subliniat Putin.

El a acuzat NATO că încearcă să-l susţină pe liderul georgian prooccidental Mihail Saakaşvili, după războiul ruso-georgian din august 2008.

Administraţia Obama a cerut o "repornire" a relaţiilor cu Rusia, foarte încordate în perioada Bush, lucru primit pozitiv de Moscova, dar NATO a demarat săptămâna trecută manevre militare în Georgia, ţară care vrea să adere la Alianţă. În opinia lui Putin, aceste exerciţii vizează susţinerea lui Saakaşvili, care de la 9 aprilie este vizat de manifestaţii ale opoziţiei, ce îi cere demisia.

"În acest context NATO a decis să facă aceste jocuri de război. Evident, nu putem vedea în ele decât o susţinere pentru acel regim. Şi de ce trebuie susţinut acel regim?", a întrebat Putin.

"Manifestanţii sunt dispersaţi violent, militanţii opoziţiei sunt răniţi, pe străzi este sânge, numărul deţinuţilor politici creşte şi a avut loc o revoltă", a mai spus el.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close