Antena 3 CNN Externe PUTIN schimbă HARTA EUROPEI. Declaraţiile preşedintelui RUSIEI: "Am fost PĂCĂLIŢI şi ÎNŞELAŢI de Europa"

PUTIN schimbă HARTA EUROPEI. Declaraţiile preşedintelui RUSIEI: "Am fost PĂCĂLIŢI şi ÎNŞELAŢI de Europa"

PUTIN schimbă HARTA EUROPEI. Declaraţiile preşedintelui RUSIEI: "Am fost PĂCĂLIŢI şi ÎNŞELAŢI de Europa"
de O.P.    |    18 Mar 2014   •   13:49

Vladimir Putin a venit în faţa Parlamentului rus unde îşi prezintă argumentele pentru anexarea Crimeei. Discursul are loc la o zi dupa ce Uniunea Europeană şi Statele Unite au anunţat sancţiuni pentru oficiali din Crimeea şi Rusia, drept răspuns la referendum. În timp, în peninsulă s-au făcut deja paşi spre alipirea de Federaţia Rusă.



UPDATE: "Dragi locuitori ai Crimeei şi Sevastopolului: suntem alături de voi şi vă susţinem", este mesajul lui Putin.

UPDATE
: "Vrem pace şi reconciliere în Ucraina. Vrem să contribuim la acest proces, dar totul depinde de ucraineni", a transmis preşedintele Rusiei către Ucraina.

UPDATE: "Vreau să mă adresez acum Americii. Ei se mândresc că libertatea este totul pentru ei, dar de ce nu susţin acest lucru şi în cazul Crimeei? La fel şi Germania!"

UPDATE: "Vrem să mulţumim Chinei. Ei întotdeauna ne-au sprijinit şi au văzut situaţia în complexitatea ei"

UPDATE: "Rusia a fost înşelată şi păcălită de Europa! Acum suntem ameninţaţi cu sancţiuni, dar trăim într-o lume de limitări la adresa noastră. Europenii fac totul să se extindă înspre Rusia", a spus preşedintele rus.

UPDATE: "Am fost acuzaţi că am folosit forţa în Ucraina, dar nu am trimis nici măcar un om în piaţa Independenţei din Kiev", spune Putin.

UPDATE: "Da, în Crimeea am trimis trupe de soldaţi, dar nu am încălcat dreptul internaţional. Ce s-a întâmplat în Crimeea este la fel cu situaţia care s-a întâmplat în trecut în Kosovo. ONU a fost atunci de acord cu situaţia din Kosovo, acum, brusc, nu mai este de acord", a spus Putin.

UPDATE: "Oamenii care sunt la putere acum în Ucraina văd ţara ca pe o monedă de schimb. Ca un bun cu care îşi construiesc bunăstarea", a continuat Putin.

UPDATE: "Trebuie să vorbim despre faptul că Crimeea ne-a fost furată în plină zi. Milioane de ruşi s-au culcat seara într-o ţară, şi dimineaţa s-au trezit într-un alt stat", a spus Putin în faţa Parlamentului.

UPDATE
: "Toată lumea trebuie să înţeleagă cât de importantă este Crimeea pentru Rusia. Aici este o bucată din istoria preţioasă a Rusiei", a declarat preşedintele Rusiei.

UPDATE: "În Crimeea vor fi trei limbi de stat: limba RUSĂ, limba ucraineană şi limba tătară", a continuat Putin.



În Crimeea mocneşte un coflict inter-etnic. Tătarii spun că se tem pentru viaţă lor.

Autorităţile din Crimeea au anunţat că vor dizolva unităţile militare ucrainene, iar bunurile statului ucrainean vor fi confiscate. Rubla va deveni moneda oficială în peninsulă. Ba mai mult, Crimeea va trece pe un alt fus orar. De la 30 martie, va renunţa la ora Kievului, pentru cea a Moscovei.

În schimb, Kievul a ordonat trupelor din Crimeea să rămână pe poziţii.



În acest timp, Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au sancţionat 21 de oficiali de rang înalt, care au subminat sau ameninţat integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Preşedintele Barack Obama a semnat un decret pentru blocarea conturilor şi retragerea vizelor pentru 11 ruşi şi ucraineni deopotrivă, printre care şi preşedintele destituit, Viktor Ianukovici. Casa Albă a evitat însă să aplice aceleaşi sancţiuni şi împotriva Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei a semnat deja decretul privind recunoaşterea independenţei peninsulei separatiste Crimeea şi se va adresa, astăzi, Parlamentului rus, pentru a cere anexarea peninsulei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close