Antena 3 CNN Externe Putin şi Băsescu, al doilea telefon pe tema crizei gazelor. Premierul rus l-a sunat pe preşedintele român

Putin şi Băsescu, al doilea telefon pe tema crizei gazelor. Premierul rus l-a sunat pe preşedintele român

Putin şi Băsescu, al doilea telefon pe tema crizei gazelor. Premierul rus l-a sunat pe preşedintele român
Sursa foto: traian basesc, vladimir putin
13 Ian 2009   •   22:03

Preşedintele Traian Băsescu a fost sunat de premierul rus Vladimir Putin, pentru a-l informa despre situaţia livrărilor de gaze ruseşti, a declarat marţi seară purtătorul de cuvânt de la Cotroceni, Valeriu Turcan, citat de Mediafax.
?Vă pot confirma că preşedintele Traian Băsescu a fost sunat de premierul Vladimir Putin pentru o informare cu privire la furnizarea de gaze de către Federaţia Rusă", a arătat Turcan.
Guvernul rus a dat publicităţii mai multe detalii despre convorbirea dintre cei doi lideri. "Putin i-a transmis preşedintelui României că Ucraina blochează gazul care tranzitează teritoriul său şi care este destinat clienţilor europeni, că gazul rusesc al cărui tranzit a fost reluat parţial marţi dimineaţă nu trece prin reţeaua de distribuţie ucraineană, care rămâne închisă", a anunţat serviciul de presă al Guvernului rus, citat de agenţia rusă RIA Novosti, în pagina electronică.
Potrivit site-ului Ria Novosti, preşedintele României i-ar fi spus lui Putin că ţara noastră împărtăşeşte opinia Moscovei conform căreia Kievul este responsabil pentru blocarea tranzitului gazului rusesc către Europa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin telefon
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close