Putin şi Poroşenko vorbesc despre PACE. Ce se întâmplă în REALITATE în zonele controlate de rebeli, în Ucraina

de O.P.    |    27 Aug 2014   •   06:54
Putin şi Poroşenko vorbesc despre PACE. Ce se întâmplă în REALITATE în zonele controlate de rebeli, în Ucraina

După o convorbire cu Vladimir Putin, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promis să acţioneze pentru încetarea rapidă ostilităţilor din estul ţării. La rândul său, Putin a spus că va face totul pentru a susţine procesul de pace.

El a adăugat, însă, că guvernul de la Kiev poartă răspunderea negocierilor cu separatiştii. Presa internaţională scrie că rezultatul întrevederii dintre cei doi preşedinţi nu dă speranţe că pacea va reveni prea curând în Ucraina.

Pentru prima dată din luna iunie, preşedinţii Rusiei şi Ucrainei s-au întîlnit faţă în faţă, la Minsk. La sfârşitul celor două ore de convorbiri, Petro Poroşenko a reafirmat că Ucraina vrea să pacifice cît mai repede regiunile din estul ţării, controlate de separatiştii proruşi.

Liderul de la Kremlin s-a pronunţat şi el pentru încetarea cât mai rapidă a vărsării de sânge. Putin a adăugat, însă, că Rusia nu se poate implica direct în negocierile dintre guvernul de la Kiev şi separatişti.

Despre paraşutiştii ruşi arestaţi de serviciile de securitate ucrainene, Vladimir Putin a declarat că soldaţii au pătruns din greşeală pe teritoriul Ucrainei, în timp ce patrulau în zona de frontieră. La Kiev au fost difuzate înregistrări de la interogatoriile paraşutiştilor ruşi, care spun că războiul din estul Ucrainei nu este al lor.

În timp ce liderii ruşi şi ucraineni cer oprirea vărsării de sânge, în zona de conflict luptele continuă cu aceeaşi intensitate. Ucraina afirmă că rebelii susţinuţi de Rusia încearcă să deschidă un nou front în sud-estul ţării, lângă Mariupol.

x close