Antena 3 CNN Externe Putin: South Stream va fi finalizat înaintea Nord Stream

Putin: South Stream va fi finalizat înaintea Nord Stream

Putin: South Stream va fi finalizat înaintea Nord Stream
Sursa foto: transport gaze
23 Oct 2009   •   08:08

Premierul rus Vladimir Putin a declarat că gazoductul South Stream va fi realizat înaintea proiectului Nord Stream. În cadrul unei întâlniri cu premierul italian Silvio Berlusconi, oficialul rus arăta că "proiectul are toate şansele să fie realizat înainte de planul Nord Stream?.

South Stream, în valoare de 25 miliarde euro , este menit a pompa anual 31 miliarde metri cubi de gaz din Asia Centrală cptre Balcani şi alte ţări europene, prin ocolirea Ucrainei. Aceasta a avut mai multe dispute cu Rusia referitoare la livrarea de gaz şi tranzitul acestuia. Capacitatea gazoductului ar trebui ulterior mărită la 63 miliarde mc.
South Stream trebuia iniţial să intre în funcţiune în 2013, pe când Nord Stream are termen de finalizare anul 2012.

Gazoductul Nord Stream, va pompa gaz din Siberia spre Europa pe sub Marea Baltică, trecând de ţările est-europene de tranzit şi este construit de Gazprom, E.ON din Germania, Ruhrgas şi BASF-Wintershall, ca şi de compania olandeză Gasunie la un cost de 12 miliarde dolari.
Putin şi Berlusconi au constatat "dinamica pozitivă" a South Stream, în cursul unei videoconferinţe cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close