Antena 3 CNN Externe Putin: Strategia energetică a Rusiei se bazează pe creşterea cererii globale

Putin: Strategia energetică a Rusiei se bazează pe creşterea cererii globale

Putin: Strategia energetică a Rusiei se bazează pe creşterea cererii globale
Sursa foto: putin
11 Feb 2010   •   03:36

Deşi cererea globală a scăzut, Rusia consideră că va reveni la nivelurile anterioare, declara premierul rus Vladimir Putin. Acesta a precizat că Rusia îşi va sincroniza proiectele energetice mari cu cererea pieţei, inclusiv dezvoltarea de noi zăcăminte.
Acesta aprecia că este improbabil ca structura consmului de energie să se schimbe în următorii 15-20 de ani, în pofida surselor alternative de energie.
"Din nefericire, sau din fericire, nici energia solară, nici lemnele de foc, nici mraniţa uscată nu vor putea să înlocuiască hidrocarburile în următorii 15-20 de ani," sublinia Putin, în cadrul unei întâlniri cu omologul finlandez, Matti Vanhanen.
Acesta arăta că cererea pentru surse alternative de energie va creşte pe viitor.
"De fapt, situaţia pe piaţa mondială de gaz s-a schimbat," arăta acesta, menţionând gazul natural lichefiat. "Eu personal cred că cererea pentru gazul prin conductă va rămâne la actualul nivel," declara Vanhanen .
Anterior, Putin a promovat proiectul Nord Stream, gazoductul din Siberia spre Europa prin Marea Baltică, ca fiind absolut de încredere şi ecologic.
Premierul rus a declarat că circa 100 de milioane de euro au fost cheltuiţi pe analize de impact asupra mediului pe o suprafaţă de peste 40.000 kilometri pătraţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin energie regenerabila
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close