Antena 3 CNN Externe Putin: Teroriştii vor fi scoşi din canale

Putin: Teroriştii vor fi scoşi din canale

Putin: Teroriştii vor fi scoşi din canale
Sursa foto: putin
31 Mar 2010   •   03:43

Găsirea organizatorilor atacurilor teroriste din Moscova este o chestiune de onoare pentru agenţiile de securitate, arăta premierul rus Vladimir Putin.
"Ştim că se ascund. Dar este o chestiune de onoare pentru serviciile de securitate să îi scoată din fundul canalelor la lumina lui Dumnezeu", puncta Putin.
Luni, două atentatoare sinucigaşe s-au aruncat în aer în două staţii de metrou din Moscova, ducând la moartea a 39 de persoane.
Premierul rus a promis să iar măsuri pentru a mări securitatea. "Trebuie şi ne vom gândi la dezvoltarea sistemelor CCTV (camere de supraveghere). Vom îmbunătăţi mijloacele tehnice de detectare a explozibililor şi a modalităţilor de avertizare şi informare a cetăţenilor."
Între timp, oficialii de securitate au arătat că au făcut descoperiri importante în ancheta lor. Poliţia arăta că imaginile de pe camerele video arată că cele două atentatoare aveau complici.
Poliţia caută două femei şi un bărbat care au fost văzute cu teroristele la o staţie de metrou din Moscova în dimineaţa atentatului.
De asemenea, presa relata că ancheta a găsit dovezi ce duc spre Cecenia. Un şofer de autobuz a confirmat că a condus pe suspecte şi un bărbat din capitala cecenă Groznîi la Moscova.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin atentat terorist cecenia
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close