Antena 3 CNN Externe Putin îi numește pe liderii ucraineni "susținători ai lui Hitler", după ce a instituit legea marțială în teritoriile anexate

Putin îi numește pe liderii ucraineni "susținători ai lui Hitler", după ce a instituit legea marțială în teritoriile anexate

Vladimir Putin s-a referit, miercuri, la autoritățile de la Kiev numindu-le "susținători ai lui Hitler" care încearcă să constituie o "rezistență banditească".

Putin îi numește pe liderii ucraineni "susținători ai lui Hitler", după ce a instituit legea marțială în teritoriile anexate
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2022   •   15:55

Putin a reluat acuzațiile - neinfirmate de Kiev - potrivit cărora serviciile de securitate ale Ucrainei au pus la cale explozia care a avariat Podul Crimeei și au organizat "acte teroriste și în alte zone, în special asupra instalațiilor nucleare", relatează BFMTV.

Președintele rus a decretat, miercuri, legea marțială în teritoriile ucrainene anexate ilegal, între care se numără și regiunea Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, pentru bombardarea căreia Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc.

Legea marțială intră în vigoare de joi, de la miezul nopții, în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Instituirea acestei măsuri - pe care legislația rusă o prevede în caz de agresiune armată asupra teritoriului național - alimentează speculațiile că Moscova se pregătește să escaladeze conflictul din Ucraina, inclusiv prin folosirea demonstrativă a unei arme de distrugere în masă.

Putin promite bani soldaților care luptă în Ucraina

Tot miercuri, liderul rus a recunoscut că "există o problemă" cu plata celor mobilizați pe frontul din Ucraina.

El a anunțat că a semnat un document "pentru a face să avanseze lucrurile" și a promis soldaților 190.000 de ruble pe lună.

Suma reprezintă aproximativ 3.000 de euro.

Soldații ruși "trebuie să simtă că toată țara este în spatele lor", a menționat Putin.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close