Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, decizie radicală. Motivul pentru care încă nu s-a vaccinat cu Sputnik V

Vladimir Putin, decizie radicală. Motivul pentru care încă nu s-a vaccinat cu Sputnik V

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut, duminică, anunţul aşteptat de milioane de cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

Vladimir Putin, decizie radicală. Motivul pentru care încă nu s-a vaccinat cu Sputnik V
Sursa foto: Foto- kremlin.ru
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2020   •   23:40

"Preşedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat cu vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului", a anunţat Peskov, conform presei ruse citate de Reuters.

Potrivit lui Peskov, care s-a infectat, el însuşi, cu cornavirus în cursul acestui an, Putin "a luat decizia şi aşteaptă până la finalizarea tuturor formalităţilor''.

În vârstă de 68 de ani, Vladimir Putin a declarat anterior că vaccinul rus este eficient şi sigur şi că nu vede niciun motiv să nu fie vaccinat, precizând că aşteaptă până când acesta va fi disponibil.

De la declanşarea epidemiei de COVID-19 în Rusia, preşedintele Federaţiei Ruse a lucrat în principal la distanţă, a organizat întâlniri online şi şi-a limitat deplasările.

Putin a spus în august că una dintre fiicele sale a luat parte la studiul clinic al vaccinului şi că aceasta s-a simţit bine după administrare.

Rusia: Vaccinarea cu Sputnik V este voluntară

Rusia a lansat un program de vaccinare voluntară cu Sputnik V la începutul lunii decembrie, începând cu cele mai vulnerabile categorii la Moscova.

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot începe să aplice pentru vaccinare începând de luni, conform unui anunţ făcut duminică de primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

Anunţul vine la o zi după ce Ministerul rus al Sănătăţii a indicat că vaccinul a fost aprobat pentru administrare persoanelor în vârstă, după o testare separată.

 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Sputnik V
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close