Antena 3 Externe Rachetă balistică, interceptată deasupra Arabiei Saudite. De unde a fost lansată

Rachetă balistică, interceptată deasupra Arabiei Saudite. De unde a fost lansată

15 Mai 2018   •   21:28
Rachetă balistică, interceptată deasupra Arabiei Saudite. De unde a fost lansată

O rachetă balistică trasă de către rebelii din Yemen a fost interceptată marţi deasupra oraşului saudit Jazan (sud), a indicat coaliţia, sub comanda Ryadului, care intervine împotriva insurgenţilor yemeniţi, relatează AFP.

Resturi de rachetă au căzut în cartiere rezidenţiale din Jazan, fără să provoace răniţi, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, colonelul saudit Turki al-Maliki.

Canalul de televiziune Al-Masirah, controlat de către rebelii houthi în Yemen, a anunţat mai înainte tirul de rachetă tras către baza militară ''Regele Faisal'' din Jazan.

Într-un comunicat, colonelul Maliki şi-a reînnoit condamnarea faţă de tirurile de rachete trase în direcţia unor zone locuite de către civili şi a denunţat sprijinul militar oferit, în opinia sa, de către Iran rebelilor houthi.

Potrivit coaliţiei, o rachetă trasă luni în direcţia aceluiaşi oraş a căzut într-o zonă deşertică. Racheta de luni a fost cea de-a şasea trasă în decurs de o săptămână de către rebelii yemeniţi către teritoriul saudit, dintre care două în direcţia Ryadului. 

Maliki a precizat că 138 de rachete balistice au fost lansate în direcţia Arabiei Saudite de când rebelii au început să utilizeze această armă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: racheta balistica Arabia Saudita

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close