Antena 3 CNN Externe Racheta chinezească rătăcită în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian

Racheta chinezească rătăcită în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian

Racheta rătăcită de China în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian. Majoritatea componentelor au fost distruse în momentul în care au intrat în atmosfera Pământului, iar rămășițele ar fi ajuns la vest de Maldive, potrivit presei din China.

Racheta chinezească rătăcită în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian
Sursa foto: news.sky.com
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2021   •   08:56

Racheta rătăcită de China în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian.

Racheta, numită Long March 5B, a fost lansată de la Wenchang Space Launch Center la 29 aprilie pentru a transporta Tianhe - primul modul al viitoarei stații spațiale a Chinei - pe orbită.

Segmentul de 18 tone al rachetei s-a prăbușit în Oceanul Indian.

Rămășițele rachetei ar fi ajuns la vest de Maldive, potrivit presei din China. Locul de aterizare a fost incert până în ultimele minute ale coborârii rachetei.

La un moment dat, s-a crezut că traseul de resturi ar putea cădea la nord până la New York, Madrid sau Beijing și la sud, până la Chile și Noua Zeelandă.

Cea mai mare parte a suprafeței Pământului este acoperită de apă, astfel încât șansele ca resturile să cadă pe uscat erau scăzute, iar probabilitatea de a lovi oameni era chiar mai mică, spuneau experții.

Pentagonul avertiza că racheta chinezească Long March 5B se va pe prăbuși pe Pământ, iar coliziunea va avea loc pe 10 mai. De asemenea, Statele Unite au anunţat că nu vor doborî aeronava.

Racheta chinezească a fost lansată de la centrul de lansare spațială Wenchang în luna aprilie a acestui an.

×
Subiecte în articol: racheta Oceanul Indian prăbușită
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close