Antena 3 Externe Arabia Saudită anunță că a interceptat o rachetă balistică Scud lansată dinspre Yemen

Arabia Saudită anunță că a interceptat o rachetă balistică Scud lansată dinspre Yemen

27 Dec 2015   •   11:38
Arabia Saudită anunță că a interceptat o rachetă balistică Scud lansată dinspre Yemen

Arabia Saudită a anunțat că a interceptat o rachetă balistică Scud lansată sâmbătă dinspre Yemen, a transmis agenția oficială de știri saudită SPA, preluată duminică de Agerpres.

"Forțele apărării aeriene saudite au interceptat ieri (sâmbătă) la orele 11:00 p.m. (20:00 GMT) o rachetă Scud lansată dinspre Sanaa, din teritoriul yemenit, către orașul Najran... forțele aeriene au distrus imediat platforma de lansare de rachete", a transmis SPA, citând un comunicat. Ținta ar fi fost o bază a gărzilor naționale saudite.

Atacul este ultimul dintr-o serie de lansări de rachete balistice efectuate de către forțele yemenite asupra vecinului din nord. O alianță militară formată în principal din țările din Golf, condusă de Arabia Saudită, a început în martie să bombardeze mișcarea yemenită Houthi, aliată a Iranului, în încercarea de a-l readuce la putere pe fostul președinte al țării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close