Antena 3 CNN Externe O rachetă cât 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ în acest weekend. Ce spun experţii

O rachetă cât 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ în acest weekend. Ce spun experţii

O rachetă cât o clădire de 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ. Modulul a fost lansat din noua stație spațială chineză Tiangong, iar apoi s-a detașat de aceasta. Nimeni nu știe unde va cădea corpul rachetei și nimeni nu o controlează. Ce spun experţii.

O rachetă cât 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ în acest weekend. Ce spun experţii
Sursa foto: Colaj Pexels & Pixabay
de Claudia Popovici    |    04 Noi 2022   •   18:13

China a lansat, astăzi, cea de-a treia și ultima piesă din noua sa stație spațială Tiangong – iar corpul de 23 de tone al rachetei va cădea undeva pe Pământ în acest weekend.

Modulul Mengtian, care conține experimente științifice, a explodat pe racheta Chinei Long March 5B. Pe măsură ce a urcat în spațiu, stadiul central al rachetei a dat modulului stației spațiale o ultimă împingere pe orbita Pământului înainte de a se detașa.

Spre deosebire de majoritatea corpurilor de rachete moderne, care sunt concepute pentru a se împinge într-o parte îndepărtată a Oceanului Pacific, corpul Long March 5B a căzut pe propria sa orbită în jurul Pământului.

Este pe cale să coboare din nou în atmosferă – un eveniment numit „reintrare” – și să cadă pe Pământ vineri sau sâmbătă dimineața în fusul orar estic, anunţă Business Insider. 

Nimeni nu știe unde va cădea corpul rachetei și nimeni nu o controlează.

Potrivit experților, racheta se va dezintegra înainte să lovească planeta noastră, însă nu complet. Potrivit estimărilor anterioare ale experților, până la 40% din masa unui astfel de obiect rezista în timpul căderii sale prin atmosferă, dar în acest caz sunt şanse mici ca aceste resturi să ajungă în zone populate. 

 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close