Antena 3 CNN Externe Sute de rachete lansate spre Israel în ultimele 24 de ore

Sute de rachete lansate spre Israel în ultimele 24 de ore

Grupurile islamiste palestiniene au lansat sute de rachete asupra Israelului în ultimele 24 de ore, zeci de persoane fiind rănite, iar raidurile aeriene israeliene care au vizat poziţii militare din Fâşia Gaza s-au soldat cu zeci de morţi.

Sute de rachete lansate spre Israel în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    11 Mai 2021   •   15:21

Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului.

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în Israel în urma atacurilor cu rachete, conform cotidianului Times of Israel.

Ministerul Sănătăţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza a raportat 23 de morţi, inclusiv nouă minori, şi 107 răniţi, în urma raidurilor israeliene.

Armata israeliană anunţă că 15 dintre persoanele ucise în Fâşia Gaza erau militanţi islamişti care se pregăteau să laneze rachete, notează Mediafax.

Hidai Zillberman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, afirmă că unele dintre persoanele decedate în Fâşia Gaza au fost victimele rachetelor lansate de grupuri islamiste, nu victimele raidurilor aeriene efectuate de Israel.

×
Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close