Antena 3 CNN Externe A supraviețuit atacurilor teroriste din Paris și a descoperit că radiografia uneia dintre răni este pusă la vânzare ca NFT

A supraviețuit atacurilor teroriste din Paris și a descoperit că radiografia uneia dintre răni este pusă la vânzare ca NFT

Un chirurg francez se confruntă cu acțiuni în justiție după ce a încercat să vândă o radiografie a uneia dintre rănile pacientului său ca o opera de artă digitală fără consimțământul ei.

A supraviețuit atacurilor teroriste din Paris și a descoperit că radiografia uneia dintre răni este pusă la vânzare ca NFT
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   16:56

Chirurgul de la un spital din Paris a pus la vânzare online imaginea antebrațului unei femei cu un glonț Kalașnikov plasat lângă os.

Femeia a spus că a fost împușcată în braț în timpul atacului Bataclan din Paris din 2015, care a provocat moartea a 130 de persoane.

Masmejean, chirurg ortoped la spitalul Georges Pompidou, a descris-o pe pacienta pe site-ul NFT ca fiind o tânără care și-a pierdut iubitul în timpul masacrului din 2015 de la Paris de către oamenii înarmați ai Statului Islamic.

Solicitat de Mediapart, care a raportat prima poveste, Masmejean a spus că a recunoscut că vânzarea a fost „o eroare” și că regretă că nu a cerut permisiunea pacientului.

NFT-urile - sau jetoanele nefungibile - sunt obiecte digitale de colecție „unice în felul lor” care nu pot fi duplicate. Ele nu au o prezență fizică la fel ca o pictură sau o sculptură. În schimb, simbolul este mai mult ca un certificat de proprietate.

NFT-ul radiografiei francezei a fost scos la vânzare pe OpenSea - unul dintre cele mai populare site-uri de tranzacționare NFT - pentru 2.057 lire sterline (2.776 dolari; 2.446 euro), a informat Mediapart.

Avocatul femeii a spus că a fost „extrem de șocată” să descopere ce a făcut el, potrivit agenției de presă AFP.

Femeia în cauză dorește să rămână anonimă, potrivit BBC.

Atentatele teroriste de la Paris din noiembrie 2015 au fost o serie de atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici, care au avut loc în capitala Franței în seara zilei de 13 noiembrie 2015 și în primele ore ale zilei următoare, în arondismentele 10 și 11 și în apropierea stadionului Stade de France, situat în Saint-Denis. Atentatele au început la ora 22:16, ora României și au fost revendicate de Statul Islamic. Au avut loc cel puțin trei explozii și șase atacuri armate.

130 de persoane au fost ucise în acea seară. 

×
Subiecte în articol: paris Franta Bataclan nft radiografie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close