Antena 3 CNN Externe Radu Tudor, corespondență de la Cartierul General al NATO: „România a fost dată ca exemplu de Secretarul General”

Radu Tudor, corespondență de la Cartierul General al NATO: „România a fost dată ca exemplu de Secretarul General”

Radu Tudor, corespondență de la Cartierul General al NATO: „România a fost dată ca exemplu de Secretarul General”
de S.T.    |    10 Iul 2018   •   15:26

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut o conferință de presă, în preziua Summit-ului de miercuri și joi.

Stoltenberg a precizat principalele decizii care vor fi luate și a menționat România ca exemplu de țară aliată.

Împărţirea poverii cheltuielilor pentru apărare ale NATO între statele sale membre va fi unul dintre principalele subiecte pe agenda summitului din 11-12 iulie, a confirmat secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

Intensificarea rolului NATO în lupta împotriva terorismului este un alt subiect important.

„Multe întrebări ale jurnaliștilor s-au referit la declarațiile și comportamentul președintelui SUA Donald Trump, care va fi mâine la Bruxelles. Stoltenberg a precizat că unitatea aliată nu va avea de suferit, dar că sunt îngrijorări peste care este convins că se poate trece”, a scris jurnalistul Radu Tudor pe blogul său.

„România a fost menționată de Secretarul General NATO ca un exemplu de țară aliată ce a alocat 2% din PIB pentru apărare, nivel pe care atât Administrația Trump cât și Secretarul General NATO îl doresc atins pentru toate țările membre”, a mai scris Radu Tudor. Liderii celor 29 de state membre ale NATO se reunesc , miercuri, la Bruxelles în cadrul uneia dintre cele mai importante reuniuni de după încheierea războiului rece.

Mai multe informații AICI

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close