Antena 3 CNN Externe Radu Tudor, despre distrugerea Podului lui Putin: "E foarte posibil să vedem un efort de eliberare al Crimeei făcut de armata ucraineană"

Radu Tudor, despre distrugerea Podului lui Putin: "E foarte posibil să vedem un efort de eliberare al Crimeei făcut de armata ucraineană"

Analistul militar Radu Tudor a analizat explozia de pe Podul Kerci, care face legătura între Rusia continentală și Peninsula Crimeea, cunoscut ca "Podul lui Putin".

de Mia Lungu    |    08 Oct 2022   •   17:03

"Cred că Vladimir Putin nu are nevoie de prea multe pretexte pentru a-și continua invazia asupra Ucrainei și pentru a genera și mai multă suferință.", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

"Acest pod a fost inaugurat cu mare fast personal de Vladimir Putin și cred că distrugerea lui este o lovitură pe care dictatorul de la Kremlin o primește. Putem să intuim că este o lovitură destul de serioasă pe care ucrainenii o dau invadatorilor ruși, pentru că acel pod reprezenta calea terestră de acces a trupelor lui Putin către Crimeea.

Ori, fără acest pod, trupele din Crimeea nu mai pot fi alimentate, nu mai pot fi susținute, pentru a menține ocupația ilegală asupra peninsulei. Asta ar putea fi una dintre ipoteze”, a transmis Radu Tudor.

"Mă aștept să urmeze o lovitură foarte serioasă asupra Crimeei, fiindcă această peninsulă ucraineană este anexată ilegal din 2014. Este, de fapt, momentul inițial al conflictului ruso-ucrainean. Flota rusă din Marea Neagră a fugit din calea rachetelor ucrainene și s-a deplasat de la Sevastopol la Novorossiisk.

Dacă trupele terestre nu mai pot primi provizii pentru a-și susține ocupația ilegală, e foarte posibil ca în perioada următoare să vedem un efort de eliberare al Crimeei făcut de armata ucraineană.

Acest lucru ar fi un semnal foarte serios pentru înfrângerea definitivă militară a Rusiei. N-am nicio îndoială că Vladimir Putin face ceea ce face mai bine: amenință, încearcă să mențină ocupații ilegale asupra unor țări precum Ucraina, Georgia, R. Moldova.

Dar, ceea ce avem acum avem practic o cale fără întoarcere. Ucrainenii vor să elibereze teritoriul anexat ilegal de ruși și nu au de gând să facă compromisuri privind integritatea teritorială a propriei țări”, a conchis analistul militar.

×
Subiecte în articol: radu tudor Putin pod Crimeea
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close