x close

Radu Tudor: Eliminarea generalului Soleimani reprezintă un prim pas spre un posibil proces de pace în Orientul Mijlociu

03 Ian 2020   •   10:29
Radu Tudor: Eliminarea generalului Soleimani reprezintă un prim pas spre un posibil proces de pace în Orientul Mijlociu Foto: Wikipedia

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a angajat vineri să "răzbune" moartea influentului general iranian Qassem Soleimani, ucis mai devreme într-un raid american la Bagdad, şi a decretat trei zile de doliu naţional în ţara sa, informează AFP şi Reuters.

Jurnalistul și analistul Radu Tudor consideră că, dimpotrivă, moartea generalului Soleimani poate fi un prim pas spre pace în Orientul Mijlociu.

”Ne interesează foarte mult pacea din Orientul Mijlociu, România a fost un actor diplomatic important în toți acești 30-40 de ani. Eliminarea generalului Soleimani reprezintă un prim pas spre un posibil proces de pace. Acest general era responsabil de exportul instabilității militare în Siria, Irak, Yemen, acolo unde în războaie la care Iranul a contribuit au murit sute de mii, poate milioane de oameni nevinovați. Perspectiva eliminării celor care conduc forțe teroriste, în mod evident, trebuie salutată și de România” a spus Radu Tudor la Antena 3.

Qassem Soleimani, şeful Forţei Qods al Gărzilor Revoluţionare însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului, a exercitat, în special începând din 2018, o influenţă cheie în negocierile politice vizând formarea unui guvern în Irak. Influentul general ucis la vârstă de 62 de ani era unul din cele mai populare personaje din Iran, fiind considerat un adversar redutabil al SUA şi al aliaţilor săi.

Radu Tudor: Eliminarea generalului Soleimani reprezintă un prim pas spre un posibil proces de pace

Citeşte mai multe despre:

radu tudor Qassem Soleimani
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati