Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: Este clar că avem de-a face cu o reţea teroristă funcţională. Spaţiul Schengen este nefuncţional

Radu Tudor: Este clar că avem de-a face cu o reţea teroristă funcţională. Spaţiul Schengen este nefuncţional

Radu Tudor: Este clar că avem de-a face cu o reţea teroristă funcţională. Spaţiul Schengen este nefuncţional
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Ian 2015   •   18:41
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat că există două probleme, în acest moment, legate de fuga teroristei din Paris, care ar fi ajuns în Siria. 
 
"În primul rând, spaţiul acesta Schengen în care România nu intră pe criterii politice, este nefuncţional. El are ca obiectiv principal securitatea zonei Schengen, iată că nu este asigurată. În al doilea rând, faptul că această individă a fugit din Franţa şi a ajuns în Siria, unde o parte din terorişti sunt pregătiţi, demonstrează că am avut de-a face cu o reţea funcţională perfectă. De la program, armament, cineva a scos-o din ţară. Există metode prin care organizaţii teroriste fundamentaliste, crima organizată, te poate ajuta să părăseşti o ţară. Dacă aeroporturile Franţei erau sigure, bănuiesc că porturile nu erau atât de sigure. Să ne aducem aminte doar de Omar Hayssam, ca un caz mai cunoscut nouă. 
 
De asemenea, Radu Tudor a opinat că reţeaua este mai largă decât ştim în acest moment.
 
"Se demonstrează că aceşti indivizi au putut să omoare în plin centrul Parisului oameni nevinovaţi, să deţină arme, să procure muniţie, lansatoare de rachete, să comunice între ei. Aveau un plan bine pus la punct. Părerea mea este că sunt şi alte persoane implicate, pe care sper că autorităţile le au deja în vizor."
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close