Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Faptul că Rusia consideră Marea Neagră un fel de proprietate nu este în regulă"

Radu Tudor: "Faptul că Rusia consideră Marea Neagră un fel de proprietate nu este în regulă"

Forțele navale rusești au tras focuri de avertisment spre un distrugător britanic din Marea Neagră. Analistul militar Radu Tudor a comentat acest subiect, la Antena 3.

Radu Tudor: "Faptul că Rusia consideră Marea Neagră un fel de proprietate nu este în regulă"
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2021   •   15:20

"Un incident extrem de grav, care se înscrie pe linia continuării provocărilor lansate de Federația Rusă în Marea Neagră.

În ultimii cinci ani de zile, avem peste 100 de incidente aeriene create de Moscova în Marea Neagră, dar ceea ce se întâmplă astăzi e de o gravitate fără precedent, pentru că a trage focuri de armă dintr-un avion de luptă, împotriva unei nave militare aparținând NATO, un astfel de comportament trebuie extrem de serios sancționat pe plan internațional și trebuie lansate avertismente asupra Federației Ruse, să înceteze acest comportament agresiv și lipsit de predictibilitate, de care dă dovadă permanent în ultimii ani.

Nu credeam că se va ajunge aici, acum e vorba de o navă britanică, care a intrat în bazinul Mării Negre pentru a participa la unele exerciții de apărare.

Faptul că Rusia consideră Marea Neagră un soi de proprietate este în neregulă, apoi faptul că se comportă agresiv și că folosește muniție de război împotriva unor nave NATO demonstrează cât de departe vor și pot să meargă din perspectiva comportamentului agresiv.

Este nevoie de o reacție urgentă a NATO și a tuturor capitalelor din Alianță, pentru a avertiza Rusia să nu continue pe această cale, pentru că s-ar putea să provoace ceea ce nu își dorește", a explicat Radu Tudor, la Antena 3.

Forțele navale ruse au tras focuri de avertisment în Marea Neagră

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment spre un distrugător britanic, iar un avion de vânătoare rus a lansat bombe în apropierea navei militare britanice, în Marea Neagră, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul rus al Apărării susţine, conform agenţiilor de presă RIA Novosti şi Reuters, că distrugătorul HMS Defender, aparţinând Forţelor Navale Regale britanice, a pătruns trei kilometri în apele teritoriale ruse, în zona Capului Fiolent, în apropiere de Sevastopol, informează Mediafax.

În contextul în care echipajul distrugătorului nu a reacţionat la avertismentele verbale, o navă a Flotei ruse a Mării Negre a tras focuri de avertisment, iar un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-24 a lansat patru bombe de avertisment în apropierea navei militare britanice.

Distrugătorul britanic a schimbat cursul şi a părăsit apele teritoriale ruse.

După incident, ataşatul militar al Ambasadei britanice din Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării. În Marea Neagră se află în prezent distrugătorul britanic HMS Defender, fregata olandeză Everton şi un distrugător al Statelor Unite.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate din cauza activităţilor militare ruse în apropierea Ucrainei şi a anexării, în 2014, a regiunii ucrainene Crimeea.
 

×
Parteneri
Horoscop 10 iunie 2023. Peştii întâlnesc o persoană specială, Leii strălucesc şi sunt în centrul atenţiei
x close